30 jaar NV Zeedijk

(Van de website van de NV Zeedijk)

NV Zeedijk viert 30-jarig bestaan in november.

De Zeedijk is van ons samen…

De Zeedijk is weer onze Zeedijk. Werd de straat in 1985 tot officieel rampgebied verklaard, nu is het een gezellige volksbuurt en een smeltkroes van creatieve middenstanders.

Werd dertig jaar geleden de buurt overgeleverd aan drugsdealers, pooiers en criminelen, nu is het dringen tussen de vrolijke toeristen.

Werden bewoners toentertijd verzocht te verhuizen naar nette wijken, nu zijn er lange wachtlijsten voor huurwoningen en willen winkeliers en restaurateurs zich er graag vestigen. De Zeedijk is weer onze Zeedijk!

Op 5 november 1985 werd de NV Zeedijk als sociaal vastgoedbedrijf opgericht om de buurt van probleemwijk tot bruisend stadshart om te vormen. Dankzij alle bewoners, middenstanders en sociale investeerders die vertrouwen hadden in de buurt en de aanpak van NV Zeedijk, is de veiligheid en gezelligheid weer terug.

Ons 30-jarig bestaan gaan we uitgebreid vieren. Op deze website vindt u binnenkort alle informatie over de geplande feestelijkheden.

Janny Alberts

Algemeen directeur NV Zeedijk

NV Zeedijk viert haar 30-jarig jubileum op 10 november 2015 in de Sint Olofskapel met een bijzonder programma en een borrel.

Uitnodiging NVZDK Voorkant

Vanaf vandaag plaatst NV Zeedijk elke week een portret en een interview van een bijzondere bewoner of ondernemer van de Zeedijk op onze jubileum website.
Om de smaak te pakken te krijgen, beginnen we alvast met de eerste drie.
Lees het verhaal van ondernemer Chiwah Chow, oud-rechercheur Chris Bruinsma en Hansje Ravesteijn.
Drie bijzondere portretten!
Mis er geen! Kijk elke week even op onze speciale jubileum pagina.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.